Sastojci:

  • 1 mala glavica crnog luka (oko 40 g)
  • 2 grančice mladog luka
  • 2 čena belog luka
  • 30 ml ulja
  • 300 g krompira
  • 30 listova zelja
  • 1,5 kašičica soli
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • 2 l vode
  • 40 g rezanaca
  • 1 žumance
  • 220 g jogurta
Zašto je korisno da jedete zelje?

Zelje je niskokalorična namirnica. Kuvano zelje sadrži više proteina nego sveže. Bogato je vlaknima i pogoduje digestivnom traktu. Takođe obiluje vitaminom C, vitaminom A, vitaminom E, vitaminom K, kompelksom B vitamina, ali i magnezijumom, gvožđem, fosforom, kalcijumom, kalijumom, natrijumom i selenom. Bogato je antioksidansima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa.

Recept za čorbicu od zelja i krompira

Kako biste napravili ovu čorbu, sitno iseckajte crni luk, mladi luk i beli luk. Dinstajte ih na ulju oko 3-4 minuta. Izrendajte krompir. Dodajte ga luku i stalno mešajte jedan minut. Dodajte vodu, so i crni biber. Kuvajte 20 minuta.

U međuvremenu očistite listove zelja. Isecite ga na tanke trakice. Nakon što se supa kuvala 20 minuta, dodajte iseckano zelje i rezance. Kuvajte još 6-7 minuta.

U činiji umutite žumance sa jogurtom. Dodajte 3-4 kuglice supe, stalno mešajući, pa vratite u ostatak supe u loncu i dobro promešajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i krem čorbu od kopriva.

Pročitajte kako se pravi posna čorba od šargarepe i crvenog sočiva

BONUS VIDEO

KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA Izvor: KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA

StvarUkusa