Sastojci:

  • ½ glavice kupusa, isečene na debele kriške
  • 120 ml sojinog sosa
  • 60 g putera
  • sveže mleveni crni biber po ukusu
Zašto je korisno da jedete mladi kupus?

Mladi kupus je hranljiva i vrlo zdrava namirnica. Niskokalorično je povrće, obiluje prirodnim probioticima. Sadrži mnoge dobre bakterije koje podstiču proizvodnju vitamina B12 i vitamina K2. Bogat je vitaminom K, vitaminom C, folatima, manganom, vitaminom B6 i kalijumom.

Recept za začinjeni kupus na roštilju:

Kako biste pripremili kupus na ovaj način, prvo upalite roštilj. Podelite kupus na 4 kvadrata aluminijumske folije. Pospite 2 kašike soja sosa preko svake kriške. Stavite 1 kašiku putera na vrh.

Začinite biberom. Preklopite stranice folije preko kupusa, i zatvorite ih da formirate kesicu. Stavite kesice na zagrejani roštilj i pecite dok kupus ne omekša, 15 do 20 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i prolećnu pitu sa mladim kupusom.

Pročitajte kako se pravi najbolja vitaminska salata za svako godišnje doba

BONUS VIDEO

02:32
KUPUS NIKAD SKUPLJI! Cena duplo veća! Velike suše dovele do REKORDNIH CIFARA Izvor: Kurir televizija

StvarUkusa