Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 50 g brašna
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1/2 kašike soli
  • 400 g kupusa
  • šaka spanaća
  • 50 g pavlake
  • 50 g majoneza
  • 100 g kačkavalja
Zašto je korisno da jedete mladi kupus?

Mladi kupus je hranljiva i vrlo zdrava namirnica. Niskokalorično je povrće, obiluje prirodnim probioticima. Sadrži mnoge dobre bakterije koje podstiču proizvodnju vitamina B12 i vitamina K2. Bogat je vitaminom K, vitaminom C, folatima, manganom, vitaminom B6 i kalijumom.

Recept za prolećnu pitu sa mladim kupusom:

Kako biste napravili ovu pitu, prvo posolite kupus pa ga rukama dobro izgnječite. Sačekajte 5-7 minuta pa obavezno ocedite višak vode.

U činiji pomešajte pavlaku, majonez i jaja. Zatim dodajte brašno, kukuruzni skrob i so. Promešajte sve pa dodajte oceđeni kupus, rendani kačkavalj i spanać.

Posudu za pečenje dobro podmažite uljem i pobrašnite. Smesu za pitu istresite u posudu i rasporedite. Odozgo dodatno narendajte kačkavalj.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. Izvadite, ohladite, isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pitu sa jajima i spanaćem.

Pročitajte kako se pravi pita od feta sira kakvu još niste probali

BONUS VIDEO

Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje Izvor: Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje

StvarUkusa