Sastojci:

  • 700 g tikvica, iseckanih
  • 1/2 kašičice soli
  • 4 jajeta, lagano umućena
  • 240 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 120 g sitno seckanog luka
  • 120 g putera, rastopljenog
  • 120 g iseckanog kačkavalja
  • 120 g rendanog parmezana
  • 1 kašičica seckanog svežeg ruzmarina
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
Šta možete da stavite umesto tikvica?

Umesto tikvica ubacite po 1/2 ​​crvene, žute i narandžaste seckane paprike, šaku svežeg spanaća, 2 kašike svežeg bosiljka, 2-3 kašike svežeg peršuna, 180 g čeri paradajza narezanog na četvrtine, proprženu 1/2 crvenog luka i dva velika čena belog luka prženog na malo ulja.

Recept za jednostavnu pitu sa tikvicama:

Kako biste napravili ovu pitu, prvo stavite iseckane tikvice u posudu i pospite ih sa 1/2 kašičice soli, pa ostavite da odstoje 15 minuta. Prebacite u čistu kuhinjsku krpu i iscedite višak tečnosti u sudoperu. Zagrejte rernu na 175 stepeni C.

Podmažite okruglu tepsiju za pitu. U velikoj činiji pomešajte tikvice, jaja, brašno, prašak za pecivo, luk, rastopljeni puter, kačkavalj, parmezan, ruzmarin, peršun i biber, pa dobro promešajte.

Rasporedite smesu u pripremljenu tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni i nož ubačen u sredinu ne bude čist, oko 45 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pitu sa raštanom i lukom.

Pročitajte kako se pravi čizburger pita

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi Izvor: Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi

StvarUkusa