Sastojci:
- 700 g tikvica, iseckanih
- 1/2 kašičice soli
- 4 jajeta, lagano umućena
- 240 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 120 g sitno seckanog luka
- 120 g putera, rastopljenog
- 120 g iseckanog kačkavalja
- 120 g rendanog parmezana
- 1 kašičica seckanog svežeg ruzmarina
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
Recept za jednostavnu pitu sa tikvicama:
Kako biste napravili ovu pitu, prvo stavite iseckane tikvice u posudu i pospite ih sa 1/2 kašičice soli, pa ostavite da odstoje 15 minuta. Prebacite u čistu kuhinjsku krpu i iscedite višak tečnosti u sudoperu. Zagrejte rernu na 175 stepeni C.
Podmažite okruglu tepsiju za pitu. U velikoj činiji pomešajte tikvice, jaja, brašno, prašak za pecivo, luk, rastopljeni puter, kačkavalj, parmezan, ruzmarin, peršun i biber, pa dobro promešajte.
Rasporedite smesu u pripremljenu tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni i nož ubačen u sredinu ne bude čist, oko 45 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pitu sa raštanom i lukom.
Pročitajte kako se pravi čizburger pita
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.