Sastojci:
- 820 g iseckanih tikvica
- 4 velika jajeta, lagano umućena
- 120 ml ulja
- 230 g brašna
- 1 kašičica soli
- prstohvat šećera
- 1 prašak za pecivo
- 240 g rendanog kačkavalja
- ¼ kašičice sveže mlevenog bibera
Recept za pitu sa tikvicama:
Za pitu sa tikvicama zagrejte rernu na 176 ° C. Premažite okruglu tepsiju za pitu uljem. Operite tikvice i odsecite im krajeve, ali ostavite kožu. Izrendajte tikvice koristeći velike rupe na rendeu. Ostavite ih sa stranu. Ako želite, možete da ih osušite papirnim ubrusom.
U veću činiju dodajte tikvice, jaja, ulje, brašno, šećer, prašak za pecivo, kačkavalj, so i biber, pa dobro promešajte.
Sipajte pripremljenu mešavinu tikvica u tepsiju. Pecite 40-45 minuta dok ne porumeni na vrhu. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Servirajte toplo ili na sobnoj temperaturi. Možda ćete želeti da napravite i sočnu grčku musaku sa tikvicama.
Pročitajte kako da napravite kisele tikvice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem