Sastojci:

  • 820 g iseckanih tikvica
  • 4 velika jajeta, lagano umućena
  • 120 ml ulja
  • 230 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • prstohvat šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 240 g rendanog kačkavalja
  • ¼ kašičice sveže mlevenog bibera

Recept za pitu sa tikvicama:

Za pitu sa tikvicama zagrejte rernu na 176 ° C. Premažite okruglu tepsiju za pitu uljem. Operite tikvice i odsecite im krajeve, ali ostavite kožu. Izrendajte tikvice koristeći velike rupe na rendeu. Ostavite ih sa stranu. Ako želite, možete da ih osušite papirnim ubrusom.

U veću činiju dodajte tikvice, jaja, ulje, brašno, šećer, prašak za pecivo, kačkavalj, so i biber, pa dobro promešajte.

Sipajte pripremljenu mešavinu tikvica u tepsiju. Pecite 40-45 minuta dok ne porumeni na vrhu. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Servirajte toplo ili na sobnoj temperaturi. Možda ćete želeti da napravite i sočnu grčku musaku sa tikvicama.

Pročitajte kako da napravite kisele tikvice

BONUS VIDEO

Instagram/papillamonella Recept za faširane šnicle od tikvica

StvarUkusa