Sastojci:
- 475 g brašna
- 60 g smeđeg šećera
- 180 g rastopljenog putera
- 60 ml vode
- 2 kašike meda
Recept za sladak beskvasni hleb:
Kako biste napravili ovaj hleb, zagrejte rernu na 176 stepeni C. Pomešajte sve sastojke zajedno. Nije vam potreban mikser. Pobrašnite radnu površinu i razvucite testo dok ne bude debljine oko 2 cm.
Stavite testo na podmazan pleh i pecite 17 minuta. Ostavite da se ohladi i isecite. Možda ćete želeti da napravite i mirisni hleb sa crnim lukom.
Pročitajte kako da napravite i hleb iz tiganja, koji se ne peče u rerni
BONUS VIDEO
StvarUkusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Mađarica kolač za sve prilike
Faširane pileće šnicle sa sirom i začinskim biljem
Kiflice punjene sirom i kulenom
Domaćinska musaka sa lukom i slaninom