Sastojci:
- 200 ml vode.
- 2 kašičice šećera
- 6 g suvog kvasca
- 400 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica kima
Recept za hleb iz tiganja:
Za ovaj hleb sipajte u činiju vodu, šećer, suvi kvasac i sve dobro promešajte. Dodajte brašno i kašičicu soli, malo promešajte pa dodajte kašičicu kima i sve dobro izmešajte. Počnite da mesite testo u činiji u kojoj je. Podmažite podlogu za mešenje i ruke uljem, pa još mesite testo.
Jednu posudu podmažite uljem i ubacite testo, pa ga poklopite i ostavite da se diže na toplom mestu 1 sat. Premesite testo pa ga pržite u tiganju podmazanim uljem. Poklopite tiganj i ostavite pola sata. Pržite na laganoj vatri dok ne porumeni sa svih strana. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najukusniji hleb sa spanaćem i feta sirom.
Pročitajte kako se pravi domaći hleb sa maslinama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus