Sastojci:
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 100 g spanaća (blanširati i iscediti višak vode)
- 1 kašika limunovog soka
- 190 g mladog sira
- 50 g feta sira
- rendana kora i sok od 1/2 limuna
- sol i biber po ukusu
- 250 g gustog grčkog jogurta
- 180g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika rastopljenog putera
Pogledajte kako se prave:
Recept za lepinjice punjene spanaćem i mladim sirom:
Za lepinjice punjene spanaćem i mladim sirom, u činiji pomešajte brašno i jogurt. Počnite sa kašikom, a zatim prstima spojite testo. Mesite u loptu 1 minut. Dodajte još brašna ako je potrebno.
U činiji pomešajte mladi sir, fetu, seckani blanširani spanać, beli luk, limunovu koricu i sok, so i biber. Podelite testo na šest delova. Zatim lagano pobrašnite površinu. Stavite deo testa na površinu i razvaljajte u tanku palačinku. Dodajte 1-2 kašike mešavine sira. Zatim skupite ivice, stisnite, okrenite lepinju i ponovo lagano razvaljajte oklagijom.
Zagrejte tiganj na jakoj vatri. Stavite lepinjice i pržite oko 3-4 minuta, dok ne postanu zlatne i hrskave. Zatim okrenite i ostavite još 3-4 minuta. Premažite otopljenim puterom i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i engleske lepinje.
Pročitajte i kako se prave proetinske lepinje bez brašna
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs