Sastojci:

  • 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
  • 100 g spanaća (blanširati i iscediti višak vode)
  • 1 kašika limunovog soka
  • 190 g mladog sira
  • 50 g feta sira
  • rendana kora i sok od 1/2 limuna
  • sol i biber po ukusu
  • 250 g gustog grčkog jogurta
  • 180g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika rastopljenog putera

Pogledajte kako se prave:

Recept za lepinjice punjene spanaćem i mladim sirom:

Za lepinjice punjene spanaćem i mladim sirom, u činiji pomešajte brašno i jogurt. Počnite sa kašikom, a zatim prstima spojite testo. Mesite u loptu 1 minut. Dodajte još brašna ako je potrebno.

U činiji pomešajte mladi sir, fetu, seckani blanširani spanać, beli luk, limunovu koricu i sok, so i biber. Podelite testo na šest delova. Zatim lagano pobrašnite površinu. Stavite deo testa na površinu i razvaljajte u tanku palačinku. Dodajte 1-2 kašike mešavine sira. Zatim skupite ivice, stisnite, okrenite lepinju i ponovo lagano razvaljajte oklagijom.

Zagrejte tiganj na jakoj vatri. Stavite lepinjice i pržite oko 3-4 minuta, dok ne postanu zlatne i hrskave. Zatim okrenite i ostavite još 3-4 minuta. Premažite otopljenim puterom i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i engleske lepinje.

Pročitajte i kako se prave proetinske lepinje bez brašna

BONUS VIDEO

Instagram/lifebymikeg Recept za najbolje univerzalno testo za sve vrste peciva

StvarUkusa