Sastojci:
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 100 g spanaća (blanširati i iscediti višak vode)
- 1 kašika limunovog soka
- 190 g mladog sira
- 50 g feta sira
- rendana kora i sok od 1/2 limuna
- sol i biber po ukusu
- 250 g gustog grčkog jogurta
- 180g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika rastopljenog putera
Pogledajte kako se prave:
Recept za lepinjice punjene spanaćem i mladim sirom:
Za lepinjice punjene spanaćem i mladim sirom, u činiji pomešajte brašno i jogurt. Počnite sa kašikom, a zatim prstima spojite testo. Mesite u loptu 1 minut. Dodajte još brašna ako je potrebno.
U činiji pomešajte mladi sir, fetu, seckani blanširani spanać, beli luk, limunovu koricu i sok, so i biber. Podelite testo na šest delova. Zatim lagano pobrašnite površinu. Stavite deo testa na površinu i razvaljajte u tanku palačinku. Dodajte 1-2 kašike mešavine sira. Zatim skupite ivice, stisnite, okrenite lepinju i ponovo lagano razvaljajte oklagijom.
Zagrejte tiganj na jakoj vatri. Stavite lepinjice i pržite oko 3-4 minuta, dok ne postanu zlatne i hrskave. Zatim okrenite i ostavite još 3-4 minuta. Premažite otopljenim puterom i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i engleske lepinje.
Pročitajte i kako se prave proetinske lepinje bez brašna
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus