Ništa lepše kada ujutru zamiriše sveže pečeno pecivo. Još kada se priprema brzo i lako užitak je još veći. Odradujte svoje ukućane i zamesite brze lepinjice sa suncokretom koje su idealne za sendviče, ili ukoliko vam je u kući ponestalo svežeg hleba. Biće savršeno hrskave spolja i mekane iznutra, a što je najbolje od svega nema čekanja da testo naraste.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 340 ml vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike ulja
- 50 g semenki suncokreta
- 1 kašičica soli
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Izmešajte i ulijte mlaku vodu. Umesite testo dok ne počne da se odvaja od posude. U zamšeno testo testo dodajte ulje i semenke suncokreta i ponovo ga dobro premesite. Staviti na radnu površinu, blago posutu brašnom i podelite na 5 delova. Oblikujte manje loptice, koje ćete posuti sa malo semenki. Stavite ih na podzaman pleh ili obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Kada su gotove ostavite da se prohladi, pa ih služite dok su još tople.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem