Ovo jelo se pravi u većini zemalja i svaka ima svoj recept, a Italijani vole kada ovo ukusno pecivo od krompira napune sirom. Oni koriste mocarelu i dodaju malo parmezana, a vi možete da koristite bilo koji tvrdi sir. Priprema je vrlo jednostavna, a možete da poslužite za doručak, večeru ili dok se družite sa prijateljima. Odlična su zamena za mekike ili uštipke, a pročitajte i kako da napravite ukusan umak

Sastojci: 

  • 500 g krompira 
  • oko 90 g brašna
  • 1 kašičica šećera 
  • tvrdi sir 

Priprema:

Krompir ogulite i iseckajte na kockice srednje veličine, pa ga kuvajte u slanoj vodi dok ne omekša. Ispasirajte krompir tako da napravite pire. Zatim dodajte brašno, šećer, so, biber i mešajte dok ne sjedinite sve sastojke.  Ako je potrebno dodajte još malo brašna. Pobrašnite ruku, pa sipajte testo u nju. Dodajte parče tvrdog sira i zatvorite. Oblikujte loptu, pa malo pritisnite prstima da je spljoštite. Premažite sa svake strane brašnom i stavite na posudu obloženu pek papirom ili dobro pobrašnjenu da se ne zalepi. Zagrejte ulje i pržite sa svake strane na srednjoj vatri oko 5 minuta ili dok ne porumene. Vadite na ubrus. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE