Ovo jelo se pravi u većini zemalja i svaka ima svoj recept, a Italijani vole kada ovo ukusno pecivo od krompira napune sirom. Oni koriste mocarelu i dodaju malo parmezana, a vi možete da koristite bilo koji tvrdi sir. Priprema je vrlo jednostavna, a možete da poslužite za doručak, večeru ili dok se družite sa prijateljima. Odlična su zamena za mekike ili uštipke, a pročitajte i kako da napravite ukusan umak.
Sastojci:
- 500 g krompira
- oko 90 g brašna
- 1 kašičica šećera
- tvrdi sir
Priprema:
Krompir ogulite i iseckajte na kockice srednje veličine, pa ga kuvajte u slanoj vodi dok ne omekša. Ispasirajte krompir tako da napravite pire. Zatim dodajte brašno, šećer, so, biber i mešajte dok ne sjedinite sve sastojke. Ako je potrebno dodajte još malo brašna. Pobrašnite ruku, pa sipajte testo u nju. Dodajte parče tvrdog sira i zatvorite. Oblikujte loptu, pa malo pritisnite prstima da je spljoštite. Premažite sa svake strane brašnom i stavite na posudu obloženu pek papirom ili dobro pobrašnjenu da se ne zalepi. Zagrejte ulje i pržite sa svake strane na srednjoj vatri oko 5 minuta ili dok ne porumene. Vadite na ubrus.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus