Pored dekorativnog izgleda rolati su vrsta predjela koja među prvima nestaje sa stola. Mogu se praviti od testa ili od gotovih kora za pitu (što je dosta brže i štedi vam vreme). Danas vam predstavljamo recept za rolat sa slaninom i sirom od kora za pitu koji je spreman očas posla.
Sigurni smo da će vam svi tražiti recept kada poslužite ovaj rolat.
Sastojci:
- 300 g gotovih debljih kora
- 300 g dimljene slanine
- 150 g sira
- 200 g mocarele ili kačkavalja
- 2 jajeta
- 30 g maslaca
- 150 ml mleka
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema:
Slaninu iseći na sitno i propžiti u tiganju. U činiji umutite jaja sa otopljenim puterom, mlekom i solju, dodajte brašno i prašak za pecivo, prethodno mešajući. Dobijenom smesom premažite prvu koru, stavite drugu koru i namažite je smesom. Stavite treću koru. Ređati sir i ponoviti postupak sa korama i smesom, nakon što stavite treću koru, ravnomerno rasporedite pečenu dimljenu slaninu.
Ponovo stavite tri kore, između njih rasporedite smesu. Narendajte mocarela sir i urolajte. Rolat stavite u pleh obložen papirom za pečenje i prelijte ostatkom smese. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C 35 minuta. Premažite uljem i pecite još 5 minuta na istoj temperaturi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus