Pica korpice odlična su zanimacija kada vam dođu prijatelji u goste, a odlične su i za doručak ili večeru. Umesto klasične velike pice napravite korpice od domaćeg testa, koje se lako mesi, a pečene su za 15 minuta. U ovom receptu koristi se tunjevina, a vi možete da dodajete sastojke po ukusu. Odradujte svoje ukućane ovim mini pica zalogajima, a kada ih jednom budu probali sigurno će vam tražiti da ih stalno pravite. 

Sastojci:

Za testo:

  • 190 g kukuriznog brašna
  • 170 g brašna
  • 250 g tople vode
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika origana
  • 1 kašika meda

Za filovanje:

  • 100 ml soka od paradajza
  • 100 g mocarele
  • 100 g tunjevine
  • 9 maslina

Priprema:

Oba brašna pomešajte u dubljoj činiji, dodajte kvasac, so, origano, šećer, ulje i kašiku meda, pa sve izmešajte. Sipajte mlaku vodu i zamesite glatko testo. Po potrebi dolivajte još vode. Premažite ga uljem, pokrijte providnom folijom i ostavite oko sat vremena na toplom mestu da naraste. Kada je nadošlo razvucite ga na podlozi koju ste posuli brašnom, na debljinu oko pola centimetra. Podelite ga na 9 jednakih delova, svaki namažite sa malo paradajza, dodajte tunjevinu, narendanu mocarelu, pa preklopite ivice po dijagonali i odozgo zabodite maslinu. Pica korpice ređajte na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih na 250 stepeni 15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE