Ako volite pitu krompirušu oduševiće vas i mafini od krompira. Prave se lakše i kore vam nisu potrebne. Sastojke pomešajte i sipajte u kalup za mafine i ispecite. Ukusno i zanimljivo jelo koje možete da služite i kao predjelo, a super je ideja za sve koji se pridržavaju Gospojinskog posta. 

Sastojci:

  • 1 kg krompira 
  • 2 crna luka 
  • 400 g brašna 
  • 2-3 ulja 
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 100 ml kisele vode 

Priprema: 

Krompir oljuštite i izrendajte, pa propržite sa sirom seckanim crnim lukom. Sipajte u posudu, pa dodajte brašno, ulje, prašak za pecivo i kiselu vodu. Dobro sjedinite. Kalup za mafine nauljite ili možete da stavite korpice i onda sipajte dobijenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE