Ako volite pitu krompirušu oduševiće vas i mafini od krompira. Prave se lakše i kore vam nisu potrebne. Sastojke pomešajte i sipajte u kalup za mafine i ispecite. Ukusno i zanimljivo jelo koje možete da služite i kao predjelo, a super je ideja za sve koji se pridržavaju Gospojinskog posta.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 crna luka
- 400 g brašna
- 2-3 ulja
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 100 ml kisele vode
Priprema:
Krompir oljuštite i izrendajte, pa propržite sa sirom seckanim crnim lukom. Sipajte u posudu, pa dodajte brašno, ulje, prašak za pecivo i kiselu vodu. Dobro sjedinite. Kalup za mafine nauljite ili možete da stavite korpice i onda sipajte dobijenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus