Svi volimo hrskava i vruća peciva naročito za doručak. Ipak, često se odlučimo za ona kupovno, jer uvek pomislimo da nismo dovoljno vešti i da nećemo uspeti da zamesimo pravo testo. Ovaj recept za jednostavne jogurt pogačice uspeće i onima koji su početnici u kuhinji, a nema ništa lepše kada se kućom širi miris svežeg peciva.
Obradujte sebe i svoje ukućane vrućim i hrskavim domaćim pogačicama.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 350 ml jogurta
- pola kocke kvasca
- 50 ml toplog mleka
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 100 g masti
- 1 žumance za premazivanje
Priprema:
Kvasac izmrvite u toplo mleko da se zapeni. U brašno dodajte so i prašak za pecivo, pa kada se kvasac aktivirao umešajte ga u brašno. Ubacite rastopljenu mast i jogurt, pa zamesite glatko testo i ostavite oko 45 minuta da nadođe. Razvucite ga na oko centimetar debljine, pa okruglim kalupom ili manjom čašom vadite pogačice. Ređajte ih na pleh obložen pek papirom, ali između svake ostavite malo razmaka, jer će narasti u toku pečenja. Žumance razmutite, pa svaku pogačicu premažite odozgo. Pecite ih u rerni zagrejanon na 200 stepeni oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus