Jednostavan recept za hrskave pogačice u koje se ne dodajte kvasac već pivo će vas oduševiti. Nema čekanja da testo naraste, a peku se samo 15 minuta, te ujutru samo malo poranite i oduševite svoje ukućane mirisnim pecivom, boljim od onog iz pekare.

Od njih možete da napravite i mini sendviče, a sjajne su i ukoliko vam u kući ponestane hleba.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 90 ml piva
  • 60 ml jogurta
  • 4 kašike ulja
  • 1 belance
  • pola kašičice soli
  • susam za posipanje

Piprema:

U dublju činiju stavite brašno, dodajte so, a potom ulijte pivo, ulje i jogurt. Zamesite tako da dobijete glatko mekano testo. Rukama ili kašikom vadite manje loptice, ređajte ih na pleh obložen pek papirom, pa svaku malo pritisnite rukama da budu približno jednake veličine. Belance malo ulupajte, premažite svaku pogačicu, pa pospite susamom. Pecite u zagrejanon rerni na 200 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju rumenu boju. Služite ih dok su još vruće.

Izvor: Stvar ukusa