Tikvice su u jeku sezone, cena im je niska, pa zato i ne čudi što je internet preplavljen receptima od ovog povrća. Od njih možete praviti musaku, čorbu, pljeskavice, uštipke, možete ih puniti pa čak i dodavati u kolače. Kombinacija zaista ima mnogo, a danas pročitajte recept za pitu sa tikvicama iz tiganja.
Sastojci:
- 2 manje tikvice
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 7 jaja
- 2 kašike parmezana
- ulje za prženje
- so, biber, peršun
Priprema:
Crni luk isecite na brkove, a beli na sitno pa propržite na ulju. Dodajte potom tikvice isečene na kolutove. Posolite i pobiberite pa dinstajte dok tikvice ne omekšaju. Iseckajte svež peršun pa ga dodajte u činiju sa umućenim jajima, koja ste prethodno začinili. U tu istu smesu dodajte i parmezan pa sve sjedinite. Prelijte preko tikvica. Pecite po 3 minuta sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom