Iako možda na prvi pogled deluje komplikovano, pogaču ovako lepog izgleda i ukusa napravićete nikad lakše. Tajna je u premazu od začinskog bilja i belog luka kojom se pogača premazuje. Mirisaće vam cela kuća na ovo izvrsno pecivo koje se pravi veoma jednostavno.
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 300 g brašna
- 5 g suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- ulje
Za premazivanje
- mirođija
- peršun
- 3-5 čenova belog luka
- 3 kašike vode
- 2 kašike ulja
Priprema:
U toplo mleko dodajte kvasac i šećer. Ostavite 5-10 minuta. Za to vreme kvasac treba da se aktivira i počne da peni. Dodajte so, ulje i brašno. Zamesite meko testo. Mesite testo 5-10 minuta dok ne postane glatko. Stavite testo u posudu podmazanu uljem. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom mestu 40-60 minuta.
Sameljite beli luk i začinsko bilje. Dodajte vodu i ulje. Podeliti testo na 15 delova i formirajte loptice. Podmazati tepsiju uljem. Rasporedite jufke. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se dižu 15-20 minuta. Pecite 20-22 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Vruće jufke premažite belim lukom i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite najmanje 10-20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem