Srbi obožavaju da jedu pite, pogotovo ako su napravljene od domaćih kora. Hrskave i ukusne odlične su i kao doručak, ali i večera. Domaće kore uspevaju iskusnim domaćicama, ali zato je danas dosta lakše da se naprave savršene pite jer gotovo kore jednako dobro ukusa mogu da se pronađu u gotovo svako prodavnici. Ali, još lakše od tih pita su one gde samo pomešate sastojke, izlijete u kalup i ispečete. Upravo takav je i ruski recept za pitu sa povrćem i dve vrste sira koja podseća na carsku.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 500 g brašna
- 300 ml mleka
- 100 ml ulja
- 100 g feta sira
- 80 g tvrdog sira
- 2 paradajza
- 2 krompira
- 1 paprika
- 1 veza peršuna
- 2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
Jaja malo posolite i umutite. Dodajte im seckanu papriku, paradajz, feta sir, peršun i rendani krompir. Sipajte ulje i mleko i sve dobro promešajte. Zatim dodajte brašno koje ste pomešali sa praškom za pecivo i sve dobro sjedinite. Sipajte u kalup obložen pek papirom i poravnajte. Pospite rednanim sirom i pecite na 180°C oko 50 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem