Srbi obožavaju da jedu pite, pogotovo ako su napravljene od domaćih kora. Hrskave i ukusne odlične su i kao doručak, ali i večera. Domaće kore uspevaju iskusnim domaćicama, ali zato je danas dosta lakše da se naprave savršene pite jer gotovo kore jednako dobro ukusa mogu da se pronađu u gotovo svako prodavnici. Ali, još lakše od tih pita su one gde samo pomešate sastojke, izlijete u kalup i ispečete. Upravo takav je i ruski recept za pitu sa povrćem i dve vrste sira koja podseća na carsku. 

Sastojci:

  • 4 jajeta 
  • 500 g brašna 
  • 300 ml mleka 
  • 100 ml ulja 
  • 100 g feta sira 
  • 80 g tvrdog sira 
  • 2 paradajza 
  • 2 krompira 
  • 1 paprika 
  • 1 veza peršuna 
  • 2 kašičice praška za pecivo

Priprema:

Jaja malo posolite i umutite. Dodajte im seckanu papriku, paradajz, feta sir, peršun i rendani krompir. Sipajte ulje i mleko i sve dobro promešajte. Zatim dodajte brašno koje ste pomešali sa praškom za pecivo i sve dobro sjedinite. Sipajte u kalup obložen pek papirom i poravnajte. Pospite rednanim sirom i pecite na 180°C oko 50 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE