Ukoliko ste ljubitelj testa, a naročito svežeg domaćeg hleba, predlažemo da sve malo začinite i date mu posebnu aromatičnu notu. Zamesite hrskavi hleb sa belim lukom i peršunom kod kuće i uživate u njegovom ukusu uz bilo koji obrok, a toliko je lep da može da se jede i sam.
Garantovano će svi tražiti parče više.
Sastojci:
- 450 g brašna
- 250 ml toplog mleka
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 jaje
- 50 g maslaca
- prstohvat soli
Za preliv:
- 100 g maslaca
- 5 čenova belog luka
- 1 kašika origana
- 1 kašika peršuna
- so, biber
Priprema:
Mleko zagrejte, dodajte kvasac i šećer, izmešajte i ostavite da se aktivira. U činiji pomešajte brašno, jaje, otopljeni maslac, kvasac i so, pa zamesite glatko testo. Pokrijte ga čistom krpom i ostavite da se udvostruči. Za to vreme sitno naseckajte beli luk, pomešajte ga sa rastopljenim maslacem i začinima. Kada je testo nadošlo ponovo ga premesite, pa oblikujte veknu i stavite u kalup za pečenje hleba. Oštrim nožem testo isecite na jednake šnite pa ravnomerno prelijte sa mešavinom maslaca i belog luka. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta, dok ne dobije hrskavu rumenu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta