Domaće pecivo je uvek bolji izbor od kupovnog, a više ne morate da brinite da vam neće uspeti, jer je ovaj recept baš jednostavan. Testo se pravi od pire krompira i brašna, a posle se puni sirom koji se topi. Ovi ukusni trouglići su super izbor i za doručak i za večeru, a poslužite sa domaćim kiselim mlekom

Sastojci:

  • 3 krompira 
  • 1 jaje 
  • 20 g putera 
  • mirođija
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 300 g brašna 
  • 50 g tvrdog sira 

Priprema:

Krompir skuvajte, pa procedite i dodajte jaje, puter, so i ispasirajte. Dodajte mirođiju, brašno i prašak za pecivo, pa umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori 10 minuta. Podelite testo na 2 dela i razucite u tanak krug. Krug isecite na 6 trouglova, na svaki poređajte po dva štapića sira, premažite ivice vodom i poklopite drugim testom u obliku kruga. Izrežite trouglove i pržite.  

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE