Domaće pecivo je uvek bolji izbor od kupovnog, a više ne morate da brinite da vam neće uspeti, jer je ovaj recept baš jednostavan. Testo se pravi od pire krompira i brašna, a posle se puni sirom koji se topi. Ovi ukusni trouglići su super izbor i za doručak i za večeru, a poslužite sa domaćim kiselim mlekom.
Sastojci:
- 3 krompira
- 1 jaje
- 20 g putera
- mirođija
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 300 g brašna
- 50 g tvrdog sira
Priprema:
Krompir skuvajte, pa procedite i dodajte jaje, puter, so i ispasirajte. Dodajte mirođiju, brašno i prašak za pecivo, pa umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori 10 minuta. Podelite testo na 2 dela i razucite u tanak krug. Krug isecite na 6 trouglova, na svaki poređajte po dva štapića sira, premažite ivice vodom i poklopite drugim testom u obliku kruga. Izrežite trouglove i pržite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus