Ovaj recept je odličan za sve one koji ne mogu da zamisle dan bez hleba, a ne žele da jedu belo brašno. Mi vam donosimo najbolji recept za lepinje koje može da napravi i početnik u kuhinji. Testo je gotovo za 15 minuta, a onda samo treba da ih ispečete. Napravite ukusne lepinje bez brašna koje su mekane zahvaljujući jogurtu. 

Sastojci: 

  • 250 ml grčkog jogurta 
  • 2 srednja jajeta 
  • 1 kašičica soli
  • 10 g psilijuma
  • 100 g ovsenih pahuljica 
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 20 g lanenog semena

Recept za proteinske lepinje bez brašna: 

U posudi sjedinite jaja i jogurt, pa dodajte so, psilijum, mlevene ovsene pahuljice, prašak za pecivo i laneno seme. Sve dobro sjedinite. Zatim ostavite da testo odstoji nekih 10 minuta, a onda podelite na 6 jednakih delova i oblikujte loptice. Stavite na pleh obložen pek papirom i zasecite na vrhu. Pospite lanenim semenom i pecite zagrejanoj rerni na 190°C oko 45-50 minuta. 

Pročitajte i ovo: Posne italijanske lepinje, mekane kao duša

BONUS VIDEO: 

Lepinje punjene feta sirom i spanaćem  Instagram/ myriadrecipes

StvarUkusa/S.B.