Sastojci:
- 400 g jabuka
- 425 g šljiva, bez koštica
- korica 1 limuna
- 65 g mlevenih badema
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike smeđeg šećera
- 6 listova gotovog testa
- 40 ml obranog mleka
- šećer u prahu
Recept za pitu sa šljivama i jabukama:
Za pitu sa šljivama i jabukama zagrejte rernu na 220°C. Pleh obložite papirom za pečenje. U činiji pomešajte jabuku, šljive, koricu limuna, bademe, cimet i šećer.
Položite listove kora, tako što ćete svaki sloj da premažete mlekom. Stavite voćnu smesu duž dugačke ivice testa, ostavljajući oko 10 cm sa svake strane.
Presavijte testo tako da ga zatvorite i premažite mlekom. Pecite 20 minuta ili dok ne porumeni. Pospite šećerom u prahu i odmah servirajte. Možda ćete želeti da napravite i pita tortu sa višnjama koja se lako sprema.
Pročitajte kako da napravite krem pitu sa višnjama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus