Možda je sezona tikvica iza nas, ali ovo povrće ne bi trebalo da zapostavimo ni kada su hladniji dani. U kombinaciji sa brokolijem možemo napraviti odličnu izlivenu pitu za kratko vreme. Samo pomešamo sve sastojke i prelijemo preko dinstanog povrća i zapečemo. Ništa lakše, a dobićemo savršeno izbalansiran obrok koji možemo poslužiti uz jogurt.
- Sastojci:
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- 1 brokoli
- 4 jajeta
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 40 g parmezana
- 50 g rendanog kačkavalja
- 1 kašičica šećera
- so, biber
- 1 luk
- ulje
- čeri paradajiz
Priprema:
U činiji pomešajte jaja, pavlaku, parmezan i rendan sir. Dodajte šećer i so pa sve pomešajte žicom. Na ulju propržiti seckan crni luk, šargarepu, tikvicu i brokoli. posolite i dinstajte dok povrće malo ne omekša. Nakon toga izlijte prethodnu smesu preko povrća. Promešajte i odozgo stavite polovine čeri paradajza. prebacite u rernu na 200 stepeni i pecite 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus