Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 komad putera
  • 1 mali crni luk, oljušten i sitno iseckan
  • 200 g smrznutog graška, odmrznutog
  • so po ukusu
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika krem sira
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • rendana korica limuna
  • biber, po ukusu
  • 500 g testenine
Zašto je korisno da jedete grašak?

Grašak sadrži mnogo nutrijenata i mali broj kalorija. Odličan je izvor biljnih proteina. Sadrži vlakna koja su korisna za rad digestivnog trakta. Bogat je vitaminom K, C i vitaminima B kompleksa, a sadrži i mnogo magnezijuma.

Recept za laganu prolećnu pastu sa graškom i pavlakom:

Kako biste napravili ovu pastu, prvo skuvajte testeninu u šerpi posoljene vode. U drugoj šerpi zagrejte maslinovo ulje i puter na srednjoj vatri, zatim dodajte luk i pržite, mešajući, dok ne omekša i ne postane providan. Dodajte grašak i mešajte.

Dodajte pavlaku u grašak i lagano krčkajte. Pred kraj dodajte rendani sir, koricu limuna i malo bibera u mešavinu pavlake i graška, zatim malo pojačajte vatru i stalno mešajte, dok se sos ne zgusne. Ocedite pastu, sačuvajte deo vode od kuvanja, a zatim je sipajte u šerpu sa graškom.

Promešajte sve oko 30 sekundi. Ako vam se čini da je smesa suva, dodajte malo vode u kojoj se kuvala pasta; ako vam se čini da je rastresita, dodajte još rendanog sira. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pastu sa sočivom i pečurkama.

Pročitajte kako se pravi brzinski ručak, pasta sa cezar salatom

BONUS VIDEO

brza brokoli pastakey Izvor:  brza brokoli pastakey

StvarUkusa