Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 komad putera
- 1 mali crni luk, oljušten i sitno iseckan
- 200 g smrznutog graška, odmrznutog
- so po ukusu
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika krem sira
- 50 g rendanog kačkavalja
- rendana korica limuna
- biber, po ukusu
- 500 g testenine
Recept za laganu prolećnu pastu sa graškom i pavlakom:
Kako biste napravili ovu pastu, prvo skuvajte testeninu u šerpi posoljene vode. U drugoj šerpi zagrejte maslinovo ulje i puter na srednjoj vatri, zatim dodajte luk i pržite, mešajući, dok ne omekša i ne postane providan. Dodajte grašak i mešajte.
Dodajte pavlaku u grašak i lagano krčkajte. Pred kraj dodajte rendani sir, koricu limuna i malo bibera u mešavinu pavlake i graška, zatim malo pojačajte vatru i stalno mešajte, dok se sos ne zgusne. Ocedite pastu, sačuvajte deo vode od kuvanja, a zatim je sipajte u šerpu sa graškom.
Promešajte sve oko 30 sekundi. Ako vam se čini da je smesa suva, dodajte malo vode u kojoj se kuvala pasta; ako vam se čini da je rastresita, dodajte još rendanog sira. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pastu sa sočivom i pečurkama.
Pročitajte kako se pravi brzinski ručak, pasta sa cezar salatom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade