Sastojci:
Za preliv:
- 2 kašičice senfa
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 2 kašičice pavlake
- 180 ml majoneza
- 2 kašičice mlevenog belog luka
- 80 g sitno rendanog parmezana
Za salatu od testenina:
- 230 g testenine
- 200 g zelene salate iseckane
- 250 g pečenog belog mesa iseckanog na komadiće
- krutoni
- parmezan, za posipanje
Recept za cezar salatu sa pastom:
Kako biste napravili pastu sa cezar salatom, prvo pripremite preliv. U srednjoj činiji umutite senf, limunov sok, pavlaku, majonez i mleveni beli luk, dok se dobro ne sjedine. Umešajte rendani parmezan i biber, a zatim ostavite preliv po strani dok pravite salatu.
Skuvajte zatim testerninu, ocedite je i prebacite u veliku činiju za serviranje.
Isecite zelenu salatu na komadiće, a zatim ih dodajte u posudu sa testeninom. Dodajte pripremljeni preliv i mešajte da se sjedini. Ubacite krutone i ukrasite parmezanom. Servirajte odmah ili stavite u frižider do serviranja. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pesto pastu salata sa čeri paradjzom.
Pročitajte kako se pravi pasta sa savršenim pestom od peršuna
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.