Sastojci:
Za koru:
- 5 srednjih krompira
- maslinovo ulje
- so i biber po ukusu
Za fil:
- 3 srednja praziluka, isečena na kolutove
- 2 kg šampinjona, nasečenih
- 300 g spanaća, opranog i isečenog
- 2 kašike maslinovog ulja za prženje
- crveni luk, narezan na kolutove
- 4 jajeta
- 250 ml kisele pavlake
- so i biber po ukusu
Recept za najbrži kiš od krompira:
Kako biste napravili ovaj kiš, u šerpi napunjenoj vodom sa kašikom soli skuvajte krompire dok ne omekšaju. Rernu zagrejate na 220 stepeni. Isecite svaki krompir na pola. Polovine stavite u pleh za rernu obložen papirom za pečenje i podmazan maslinovimuljem - isečenom stranom okrenutom nadole. Pecite oko 20 minuta.
Podmažite vatrostalnu posudu za kiš sa malo maslinovog ulja. Poređajte prepolovljene krompire u posudu, pa ih izgnječite čašom. Pemažite ga sa malo maslinovog ulja, začinite solju i mlevenim crnim biberom po ukusu. Stavite u rernu da se peče na 220 stepeni, oko 20-30 minuta dok ne porumeni.
U zagrejanom tiganju sa 2 kašike maslinovog ulja propržite praziluk, dodajte šampinjone i spanać. Začinite po ukusu solju i mlevenim crnim biberom. Mikserom umutite jaja, pavlaku, začinite solju i biberom. Na podlogu sipajte povrće i mešavinu jaja i pavlake. Po vrhu rasporedite kriške crvenog luka.
Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 40 minuta ili dok ne porumeni. Izvadite iz rerne. Sačekajte oko 10 minuta pre rezanja. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najukusniji kiš sa povrćem.
Pročitajte kako se pravi kiš sa spanaćem, šunkom i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.