Sastojci:

Za koru:

  • 5 srednjih krompira
  • maslinovo ulje
  • so i biber po ukusu

Za fil:

  • 3 srednja praziluka, isečena na kolutove
  • 2 kg šampinjona, nasečenih
  • 300 g spanaća, opranog i isečenog
  • 2 kašike maslinovog ulja za prženje
  • crveni luk, narezan na kolutove
  • 4 jajeta
  • 250 ml kisele pavlake
  • so i biber po ukusu
Pripremite drugačiji fil:

Umesto ovog fila možete da stavite feta sir, grašak, mladi luk, jaja, kiselu pavlaku i iseckane listove nane.

Recept za najbrži kiš od krompira:

Kako biste napravili ovaj kiš, u šerpi napunjenoj vodom sa kašikom soli skuvajte krompire dok ne omekšaju. Rernu zagrejate na 220 stepeni. Isecite svaki krompir na pola. Polovine stavite u pleh za rernu obložen papirom za pečenje i podmazan maslinovimuljem - isečenom stranom okrenutom nadole. Pecite oko 20 minuta.

Podmažite vatrostalnu posudu za kiš sa malo maslinovog ulja. Poređajte prepolovljene krompire u posudu, pa ih izgnječite čašom. Pemažite ga sa malo maslinovog ulja, začinite solju i mlevenim crnim biberom po ukusu. Stavite u rernu da se peče na 220 stepeni, oko 20-30 minuta dok ne porumeni.

U zagrejanom tiganju sa 2 kašike maslinovog ulja propržite praziluk, dodajte šampinjone i spanać. Začinite po ukusu solju i mlevenim crnim biberom. Mikserom umutite jaja, pavlaku, začinite solju i biberom. Na podlogu sipajte povrće i mešavinu jaja i pavlake. Po vrhu rasporedite kriške crvenog luka.

Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 40 minuta ili dok ne porumeni. Izvadite iz rerne. Sačekajte oko 10 minuta pre rezanja. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najukusniji kiš sa povrćem.

Pročitajte kako se pravi kiš sa spanaćem, šunkom i sirom

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:23
Loaded: 0%
Remaining Time 0:23
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Pita od tikvica i šunke Izvor: Pita od tikvica i šunke

StvarUkusa