Sastojci:

Za koru:

  • 250 g brašna
  • 130 g hladnog putera
  • 1 jaje
  • 1-2 kašike hladne vode
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 6 velikih šampinjona
  • 150 g brokolija
  • 3 male paprike
  • 1 mala konzerva konzerviranog kukuruza
  • 1 praziluk
  • 180 g polutvrdog sira
  • so i biber po ukusu
  • 200 ml pavlake za kuvanje sa 20 odsto masti
  • 3 jajeta

Recept za najukusniji kiš sa povrćem:

Za kiš stavite brašno u činiju, posolite i promešajte. Narendajte puter. Rukama izgnječite mrvice od maslaca i brašna. Dodajte jaje i počnite da mesite testo. Sipajte malo po malo vode po potrebi. I zamesite testo.

Pripremite kalup prečnika oko 30 cm. Isecite za njega papir za pečenje i razvucite testo direktno na papiru, prema prečniku kalupa. Prebacite papir sa testom u kalup i raširite ga. Stavite u frižider dok pripremate fil.

Stavite šampinjone u kipuću vodu. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte lovorov list. Pečurke kuvajte oko 5-7 minuta. Praziluk isecite na tanke kolutiće. Isecite papriku na kockice. Pečurke isecite na tanke kriške. Narendajte sir. Ako ste uzeli svež brokoli, potrebno je da kuvate oko 2-3 minuta, isečenog na cvetiće.

U činiji pomešajte pečurke, paprike, luk, kukuruz, brokoli i polovinu rendanog sira. Posolite i pobiberite po ukusu i promešajte. Testo izbodite viljuškom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko 10 minuta. U međuvremenu u činiji pomešajte pavlaku za kuvanje, jaja, so i biber. Mešajte žicom ili viljuškom. Ravnomerno rasporedite fil po podlozi od testa. Pospite preostalim sirom. Vratite kiš u rernu i pecite još 30 minuta na 180 C. Možda ćete želeti da napravite i kiš sa spanaćem, šunkom i sirom.

Pročitajte kako se pravi kiš sa fetom, graškom i nanom

BONUS VIDEO

Instagram / yourcustomketo_weightloss  Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem

StvarUkusa