Sastojci:
Za koru:
- 250 g brašna
- 130 g hladnog putera
- 1 jaje
- 1-2 kašike hladne vode
- prstohvat soli
Za fil:
- 6 velikih šampinjona
- 150 g brokolija
- 3 male paprike
- 1 mala konzerva konzerviranog kukuruza
- 1 praziluk
- 180 g polutvrdog sira
- so i biber po ukusu
- 200 ml pavlake za kuvanje sa 20 odsto masti
- 3 jajeta
Recept za najukusniji kiš sa povrćem:
Za kiš stavite brašno u činiju, posolite i promešajte. Narendajte puter. Rukama izgnječite mrvice od maslaca i brašna. Dodajte jaje i počnite da mesite testo. Sipajte malo po malo vode po potrebi. I zamesite testo.
Pripremite kalup prečnika oko 30 cm. Isecite za njega papir za pečenje i razvucite testo direktno na papiru, prema prečniku kalupa. Prebacite papir sa testom u kalup i raširite ga. Stavite u frižider dok pripremate fil.
Stavite šampinjone u kipuću vodu. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte lovorov list. Pečurke kuvajte oko 5-7 minuta. Praziluk isecite na tanke kolutiće. Isecite papriku na kockice. Pečurke isecite na tanke kriške. Narendajte sir. Ako ste uzeli svež brokoli, potrebno je da kuvate oko 2-3 minuta, isečenog na cvetiće.
U činiji pomešajte pečurke, paprike, luk, kukuruz, brokoli i polovinu rendanog sira. Posolite i pobiberite po ukusu i promešajte. Testo izbodite viljuškom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko 10 minuta. U međuvremenu u činiji pomešajte pavlaku za kuvanje, jaja, so i biber. Mešajte žicom ili viljuškom. Ravnomerno rasporedite fil po podlozi od testa. Pospite preostalim sirom. Vratite kiš u rernu i pecite još 30 minuta na 180 C. Možda ćete želeti da napravite i kiš sa spanaćem, šunkom i sirom.
Pročitajte kako se pravi kiš sa fetom, graškom i nanom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka