Sastojci:

  • 550 g kora za pitu
  • 550 g sampinjona
  • 2 praziluka
  • so, biber i mešavina suvih začina, po ukusu
  • 120 ml ulja
  • 450 ml kisele vode
  • 250 g brašna
  • 200 g griza
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Recept za posnu pitu sa pečurkama:

Kako biste napravili pitu sa pečurkama, sitno iseckajte praziluk i pržite ga na vrelom ulju. Kada omekša dodajte sitno seckane šampinjone, so, biber i mešavinu suvih začina i pržite dok ne ispari tečnost. Ostavite da se malo prohladi.

Mikserom napravite smesu od kisele vode, ulja, brašna, soli, griza i praška za pecivo. Tri kore premazujte u tanjem sloju, pa na početku treće poređajte fil u debljem sloju. Savijte krajeve ka unutra i uvijte u rolat.

Složite ih u pleh prekriven papirom za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Svaki rolat isecite na parčiće pre pečenja i premažite sa malo smese od griza. Pecite na 180 stepeni dok lepo ne porumeni. Možda ćete želeti da napravite i posnu pitu sa prazilukom i šargarepom.

Pročitajte kako se pravi pita sa zeljem za post na vodi

BONUS VIDEO

Instagramkooki_lovescooking Pita sa jabukama kao iz Meka

StvarUkusa