Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 1 svež kvasac ili kesica suvog
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 1 šoljica ulja
  • malo soli 
  • pola litra mleka
  • sok od pola limuna
  • džem po izboru
  • šećer u prahu za posipanje

Kako se pravi štrudla

Mleko malo zagrejte, pa u mlako mleko stavite kvasac da nadođe. U vanglu sipajte brašno, šećer, ulje, dodajte jaje, sok od pola limuna, i mleko sa nadošlim kvascem pa zamesite testo. Ako je potrebno dodavati brašno po malo. Pokriti vanglu krpom i ostaviti da naraste. Kad je naraslo izručiti na radnu površinu, malo premesiti i podeliti na tri jufke. Svaku rastanjiti oklagijom u obliku pravougaonika i mazati džemom.

Zaviti u rolat i slagati u tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, sve zavisi od rerne. Vruću štrudlu četkicom premazati sa malo mleka i posuti šećerom u prahu.

BONUS VIDEO

Instagram/ trendypastry Kako da oblikujete testo

 Stvar ukusa