Sastojci:

Za testo:

  • 300 ml mlakog mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica kvasca
  • 520 g brašna
  • 50 g maslaca

Za nadev:

  • 3 krompira
  • 300 g mesa po izboru
  • 1 crni luk
  • so, biber

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • 1 kašika mleka
  • susam

Kako da napravite domaće lisnato pecivo:

Lisnato pecivo od domaćeg testa je nešto što kada jednom probate stalno ćete praviti. U mlako mleko sipajte so, šećer, kvasac i dodajte jaje. Blago promešajte žicom i ostavite da malo kvasac nabubri. Dodajte potom brašno i zamesite testo. Kada ste zamesili pokrijte činiju krpom i ostavite 20 minuta na sobnoj temperaturi.

Testo potom podelite na 2 jufke, razvucite oklagijom i premažite maslacem. Zatim tako razvijeno testo zasecite na 8 delova, kao kad biste sekli picu, pa svaki deo preklopite od spolja ka sredini jedan preko drugog. Sada tako dobijene jufke pokrijte providnom folijom i odložite u frižider 20 minuta.

Napravite nadev: U jednoj činiji pomešajte sitno seckan luk, krompir i meso. Začinite i promešajte.

Testo izvadite iz frižidera, ponovo rastanjite oklagijom, isecite kao picu na trouglove pa stavljajte nadev i uvijajte kao kiflicu. Zatim krajeve kiflice spojite. Poređajte u pleh, premažite i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Novogodišnja jelka od lisnatog testa  Izvor: Novogodišnja jelka od lisnatog testa