Sastojci:
Za testo:
- 300 ml mlakog mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica kvasca
- 520 g brašna
- 50 g maslaca
Za nadev:
- 3 krompira
- 300 g mesa po izboru
- 1 crni luk
- so, biber
Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
- susam
Kako da napravite domaće lisnato pecivo:
Lisnato pecivo od domaćeg testa je nešto što kada jednom probate stalno ćete praviti. U mlako mleko sipajte so, šećer, kvasac i dodajte jaje. Blago promešajte žicom i ostavite da malo kvasac nabubri. Dodajte potom brašno i zamesite testo. Kada ste zamesili pokrijte činiju krpom i ostavite 20 minuta na sobnoj temperaturi.
Testo potom podelite na 2 jufke, razvucite oklagijom i premažite maslacem. Zatim tako razvijeno testo zasecite na 8 delova, kao kad biste sekli picu, pa svaki deo preklopite od spolja ka sredini jedan preko drugog. Sada tako dobijene jufke pokrijte providnom folijom i odložite u frižider 20 minuta.
Napravite nadev: U jednoj činiji pomešajte sitno seckan luk, krompir i meso. Začinite i promešajte.
Testo izvadite iz frižidera, ponovo rastanjite oklagijom, isecite kao picu na trouglove pa stavljajte nadev i uvijajte kao kiflicu. Zatim krajeve kiflice spojite. Poređajte u pleh, premažite i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
BONUS VIDEO
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.