Ko još ne voli kad kućom zamirišu kiflice? Neodoljive su u svakoj varijanti – slanoj ili slatkoj. Nadeva je tako mnogo – možete ih puniti povrćem I piletinom. Za danas smo pripremili brži recept sa lisnatim testom. Puni se nadevom od seckanešunke I sa peršunom. Kiflice se pune I nezaobilaznim sirom.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 150 g šunke
- 180 g tvrdog sira
- 1 jaje
- 30 g putera
- 2 kašike susama
- šaka peršuna
Recept za kiflice od lisnatog testa punjene šunkom i sirom:
Lisnato testo za kiflice razvucite oklagijom, pa odsecite ivice tako da formirate krug prečnika oko 30 cm. Podelite krug na 6 jednakih delova koji prolaze kroz centar. U međuvremenu, u drugoj posudi pomešajte rendani tvrdi sir, iseckanu šunku I peršun. Stavite kašiku nadeva na najdeblji kraj dela testa I umotajte.Pek papirom obložite pleh, pa ga onda podmažite puterom. Premažite kiflice od lisnatog testa umućenim jajetom, pa pospite susamom. Pecite kiflice u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem