Kada govorimo o brzoj hrani, pekara je prvo što nam padne na pamet. Tamo možemo da pronađemo najrazličitija peciva, od slanih do slatkih, koje možemo da jedemo za doručak, nosimo na posao... Kiflice su pecivo koje Srbi obožavaju, a recepata za ovo pecivo ima mnogo. Mi vam predlažemo da probate i kiflice sa belim mesom i povrćem koje će vas odušetivi na prvi zalogaj. Mekano testo i preukusan nadev ih čini prosto neodoljivim. 

  • Sastojci:
  • 300 g belog mlevenog mesa 
  • 2-3 kašike ulja 
  • 1 kašičica paste od belog luka 
  • 2-3 kašike jogurta 
  • 1 kašičica bibera 
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1 kašika soka od limuna 
  • 1 crni luk 
  • 1 paradajz 
  • 1 paprika 
  • 50-100 g tvrdog sira 
  • Za testo: 
  • 750 g brašna 
  • 50-80 ml tople vode 
  • 11 g kvasca 
  • 2 kašičice šećera 
  • 1 kašičica soli 
  • 1/2 šolje mleka 
  • 1 jaje 
  • 2-3 kašike putera 
  • Još: 
  • 1 jaje 
  • malo sira 
  • susam 
  • paprika 

Priprema:

U toplu vodu sipajte šećer i kvasac, pa promešajte i ostavite da nadođe. Zatim u posudi pomešajte prosejano brašno i so, dodajte kvasac, mleko koje ste pomešali sa jajetom, pa umesite testo. Zatim dodajte istopljeni puter i sve lepo sjedinite i umesite glatko testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odmori. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani beli luk i posle par sekundi dodajte mleveno belo meso. Posolite, pobiberite, pospite tucanom paprikom, sipajte jogurt i sok od limuna. Sve dobro promešajte. Kada je meso gotovo dodajte papriku, paradajz i crni luk isečene na trake. Pospite rendanim sirom i ostavite još par minuta dok se sir ne istopi, a povrće omekša. Testo podelite na 2 jednaka dela i oblikujte lopte. Razvucite jednu polovinu testa u obliku pravougaonika, pa podelite na 6 ili 8 jednakih i manjih pravougaonika. Svaki do polovine isecite na trake (pogledaj sliku). Na ceo deo testa sipajte fil, preklopite prvo sa strane, pa urolajte. Tako uradite i sa drugom polovinom testa. Poređajte u tepsiju, premažite umućenim jajetom i pospite rendanim sirom, susamom i ukrasite paprikom isečenom na trake. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta ili dok ne porumene. 

Kiflice sa piletinom
Printscreen/YT/Kitchen With Shama 

Kiflice sa piletinom
Printscreen/YT/Kitchen With Shama 

BONUS VIDEO: 

Kiflice sa džemom Instagram/cooking_with_larisa

Izvor: StvarUkusa