Sastojci:

  • 3 kašike putera ili više po ukusu
  • 1 mala glavica kupusa, sitno iseckana
  • 3 tvrdo kuvana jaja, oljuštena i iseckana, ili više po ukusu
  • 3 grančice sveže mirođije, sitno iseckane
  • soli po ukusu
  • 2 lista lisnatog testa sa kvascem
  • 1 jaje, umućeno

Recept za rusku pitu sa kupusom:

Kako bite napravili rusku pitu sa kupusom rastopite puter u tiganju na niskoj vatri. Dodajte kupus i dinstajte dok ne omekša, ali pazite da ne porumeni, oko 30 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi, 10 do 15 minuta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Ohlađeni kupus pomešajte sa tvrdo kuvanim jajima i mirođijom. Začinite solju. Obložite kalup za pitu sa 1 listom lisnatog testa. Dodajte fil od kupusa, ostavljajući malo prostora oko ivice.

Pokrijte drugim listom lisnatog testa i spojite ivice. Odozgo premažite razmućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni do zlatno smeđe boje, 40 do 45 minuta. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posnu pitu sa prazilukom i šargarepom.

Pročitajte kako se pravi pita sa zeljem za post na vodi

BONUS VIDEO

Instagram/eczdytincibulut Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi

StvarUkusa