Sastojci:

  • 3 krompira
  • 3 jajeta
  • 4 mlada luka
  • 50 g sira
  • so i biber po ukusu
  • ulje, za prženje
  • 1 kašičica belog luka u prahu
Zašto je korisno da jedete mladi luk?

Mladi luk sadrži hemijska jedinjenja koja su korisna u borbi protiv pojedinih tipova karcinoma. Mladi luk je niskokaloričan i ima visok sadržaj vode i vlakana, kao i veliku količinu vitamina K. Takođe sadrži vitamin C i ima antioksidativna svojstva.

Recept za pitu od krompira i sira:

Kako biste napravili pitu od krompira i sira, prvo krompir narendajte na krupno rende. Rendani krompir prelijte vodom i isperite. Iseckajte mladi luk na kolutove.

Prebacite mladi luk u činiju sa krompirom. U istu činiju razbijte jaja. Dodajte malo soli i mlevenog crnog biber, pa sve izmešajte. Sir narendajte na krupno rende. Biće vam potrebno oko 50 g sira. Sipajte malo ulja u vreli tiganj. Stavite polovinu pripremljene mešavine krompira. Izravnajte ga po celom tiganju.

Pospite rendanim sirom. Na vrh stavite drugi deo mešavine krompira i izravnajte. Sve pospite sa 1 kašičicom belog luka. Daće pikantan miris i ukus. Poklopite tiganj i pržite na laganoj vatri oko 8-10 minuta zatim okrenite lepinju. Poklopite i pržite na laganoj vatri još oko 5 minuta. Možda ćete želeti da napravite i sočnu pitu sa tikvicama i sirom.

Pročitajte kako se pravi savršena pita sa višnjama iz tiganja

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
ZA SVAKU BOLJKU IMA LEK! Neša pravi pljeskavice od CRVA, servira ŽIVE BUBE, a u njegovom restoranu NE MOŽEŠ da nađeš mesto (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: ZA SVAKU BOLJKU IMA LEK! Neša pravi pljeskavice od CRVA, servira ŽIVE BUBE, a u njegovom restoranu NE MOŽEŠ da nađeš mesto (KURIR TELEVIZIJA)

StvarUkusa