Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 mlada luka
- 4 jajeta
- 300 ml mleka
- 300 g krem sira
- 100 g kačkvalja
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 veza mirođije
- 20 ml ulja
- so i biber po ukusu
Recept za pitu sa tikvicama i lukom:
Za ovu pitu iseckajte tikvice, mladi luk i mirođiju. Stavite ih u pleh, posolite i dodajte maslinovo ulje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, 20 minuta.
U činiji umutite jaja sa krem sirom, dodajte mleko, brašno sa praškom za pecivo, so, biber i mirođiju.
Kada se tikvice ohlade, dodajte ih u dobijenu smesu. Promešajte i sipajte u tepsiju. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, 25 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaće pite s mesom po pekarskom receptu.
Pročitajte i kako se pravi čizburger pita
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.