Sastojci:

  • 400-500 g pilećih prsa
  • so, biber mlevena paprika po ukusu
  • 1 čen belog luka (sitno seckan ili protisnut)
  • 3-4 kašike pavlake
  • 1 jaje
  • 2-3 kašike brašna
  • ulje za prženje

Priprema:

Pohovana piletina je klasik koji svi vole – spolja hrskava, iznutra mekana i sočna. Ovaj recept kombinuje začine, pavlaku i hrskavu koricu za savršeno balansiran ukus. Bilo da je spremate za ručak ili večeru uz nekoliko trikova dobićete savršeno pečenu i ukusnu piletinu svaki put.

Saveti za savršenu pohovanu piletinu:

Mariniranje je ključno – pavlaka omekšava meso i čini ga sočnim, dok začini dodaju bogat ukus. Ostavite piletinu u marinadi barem 30 minuta, a idealno par sati.

Kombinacija brašna i jaja daje hrskavu koricu – za dodatnu hrskavost, možete dodati malo prezli ili kukuruznog skroba u brašno.

Pržite komade u manjim turama kako bi se ravnomerno ispekli i ostali hrskavi.

Pileća prsa isecite na tanke šnicle ili trakice. Posolite ih i dodajte začine (papriku, biber, beli luk). Dodajte pavlaku i dobro izmešajte. Ostavite da odstoji najmanje 30 minuta (ili duže za bolji ukus).

U jednoj činiji umutite jaje. U drugoj činiji pripremite brašno. Svaki komad mesa prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaje, pa ponovo u brašno za dodatnu hrskavost. Zagrejte biljno ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite komade piletine 3-4 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi. Vadite ih na papirni ubrus da upiju višak ulja.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Piletina iz rerne  Izvor: Piletina iz rerne