Sastojci:
- 400-500 g pilećih prsa
- so, biber mlevena paprika po ukusu
- 1 čen belog luka (sitno seckan ili protisnut)
- 3-4 kašike pavlake
- 1 jaje
- 2-3 kašike brašna
- ulje za prženje
Priprema:
Pohovana piletina je klasik koji svi vole – spolja hrskava, iznutra mekana i sočna. Ovaj recept kombinuje začine, pavlaku i hrskavu koricu za savršeno balansiran ukus. Bilo da je spremate za ručak ili večeru uz nekoliko trikova dobićete savršeno pečenu i ukusnu piletinu svaki put.
Pileća prsa isecite na tanke šnicle ili trakice. Posolite ih i dodajte začine (papriku, biber, beli luk). Dodajte pavlaku i dobro izmešajte. Ostavite da odstoji najmanje 30 minuta (ili duže za bolji ukus).
U jednoj činiji umutite jaje. U drugoj činiji pripremite brašno. Svaki komad mesa prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaje, pa ponovo u brašno za dodatnu hrskavost. Zagrejte biljno ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite komade piletine 3-4 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi. Vadite ih na papirni ubrus da upiju višak ulja.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.