Sastojci:
- 3 velika pileća prsa isečena na tanke šnicle
- so, biber, ljuta tucana, luk u prahu, slatka paprika, italijanski začin, svež bosiljak
- 1 šolja brašna
- 2 kašike neslanog putera
- 4 čena belog luka mlevenog
- 1 šolja pilećeg bujona
- 1 šolja pavlake
- pola šolje rendanog parmezana
- pola šolje sušenog paradajza seckanog
Priprema piletine:
Pileća prsa začinite sa malo maslinovog ulja, dodajte so, italijanski začin, biber, beli luk u prahu, tucanu i slatku papriku. Umočite piletinu u brašno i otresite višak.
Dodajte u tiganj 1 kašiku maslinovog ulja i 2 kašike ulja iz sušenih paradajza. Dobro zagrejte pre nego što dodate piletinu. Dodajte pileća prsa i pržite ih do zlatne boje, a potom ih izvadite iz tiganja i uklonite višak ulja.
U isti tiganj dodajte puter i dinstajte luk dok ne postane aromatičan. Zatim dodajte beli luk i pržite minut. Dodajte pileći bujon i pavlaku i sjedinite. Narendajte parmezan i mešajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte 1 kašičicu italijanskih začina, 1 kašičicu luka u prahu i sušeni paradajz. Krčkajte nekoliko minuta dok se sos malo ne zgusne. Dodajte piletinu i ostavite da se krčka na laganoj vatri dok piletina nije potpuno kuvana. Pospite svežim bosiljkom i poslužite!
Bonus video
Od starog hleba napravite najbolje predjelo - rolnice punjene belim mesom i bešamel sosom!
Pečena škarpina u vinu za Svetog Trifuna
Princ salata sa belim mesom, jajima i krastavcima
Kako se pravi vinogradarska pogača za Svetog Trifuna
Krompir zaliven mlekom