Sastojci:

  • 3 velika pileća prsa isečena na tanke šnicle
  • so, biber, ljuta tucana, luk u prahu, slatka paprika, italijanski začin, svež bosiljak
  • 1 šolja brašna
  • 2 kašike neslanog putera
  • 4 čena belog luka mlevenog
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • 1 šolja pavlake
  • pola šolje rendanog parmezana
  • pola šolje sušenog paradajza seckanog

Priprema piletine:

Pileća prsa začinite sa malo maslinovog ulja, dodajte so, italijanski začin, biber, beli luk u prahu, tucanu i slatku papriku. Umočite piletinu u brašno i otresite višak. 

Najbolje marinade za piletinu

Meksička: Limunov sok, maslinovo ulje, beli luk, kumin, čili i origano.
Med-senf: Med, senf, soja sos, beli luk.
Mediteranska: Maslinovo ulje, beli luk, limun, ruzmarin, majčina dušica.

Dodajte u tiganj 1 kašiku maslinovog ulja i 2 kašike ulja iz sušenih paradajza. Dobro zagrejte pre nego što dodate piletinu. Dodajte pileća prsa i pržite ih do zlatne boje, a potom ih izvadite iz tiganja i uklonite višak ulja.

U isti tiganj dodajte puter i dinstajte luk dok ne postane aromatičan. Zatim dodajte beli luk i pržite minut. Dodajte pileći bujon i pavlaku i sjedinite. Narendajte parmezan i mešajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte 1 kašičicu italijanskih začina, 1 kašičicu luka u prahu i sušeni paradajz. Krčkajte nekoliko minuta dok se sos malo ne zgusne. Dodajte piletinu i ostavite da se krčka na laganoj vatri dok piletina nije potpuno kuvana. Pospite svežim bosiljkom i poslužite!

Bonus video

Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor:  Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako