Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 500 g mlevene govedine
- 1 srednji luk, isečen na kockice
- 2 čena belog luka, mleven
- meksički začin
- pola kašičice soli ili po ukusu
- 250 g paradajz pelata
- 1 konzerva crnog pasulja, oceđena i isprana
- 1 šolja kukuruza
- pola šolje jasmin pirinča, ispranog i oceđenog
- 2 šolje pilećeg bujona
- mocarela i čedar
Kako se pravi ovaj specijalitet:
Ovo je lagana večera u jednom tiganju od 30 minuta koju ćete praviti iznova i iznova. Ukoliko imate mleveno meso u zamrzivaču obavezno probajte ovaj recept.
Zagrejte 1 kašiku ulja u velikom tiganju na srednjoj vatri, a zatim dodajte mlevenu govedinu i pržite. Dodajte seckani crni luk i dinstajte dok luk ne omekša. Dodajte i beli luk i začine pa promešajte. Zatim umešajte paradajz pelat, crni pasulj, kukuruz i pirinač.
Dodajte 2 šolje pilećeg bujona, posolite i dovedite do laganog ključanja. Pokrijte poklopcem i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta ili dok se pirinač ne skuva.
Sklonite poklopac, pospite sirom, pa poklopite i ostavite da odstoji 5 minuta na isključenoj, ali toploj ringli dok se sir ne otopi.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.