Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 500 g mlevene govedine
  • 1 srednji luk, isečen na kockice
  • 2 čena belog luka, mleven
  • meksički začin
  • pola kašičice soli ili po ukusu
  • 250 g paradajz pelata 
  • 1 konzerva crnog pasulja, oceđena i isprana
  • 1 šolja kukuruza
  • pola šolje jasmin pirinča, ispranog i oceđenog
  • 2 šolje pilećeg bujona 
  • mocarela i čedar

Kako se pravi ovaj specijalitet:

Ovo je lagana večera u jednom tiganju od 30 minuta koju ćete praviti iznova i iznova. Ukoliko imate mleveno meso u zamrzivaču obavezno probajte ovaj recept.

Zagrejte 1 kašiku ulja u velikom tiganju na srednjoj vatri, a zatim dodajte mlevenu govedinu i pržite. Dodajte seckani crni luk i dinstajte dok luk ne omekša. Dodajte i beli luk i začine pa promešajte. Zatim umešajte paradajz pelat, crni pasulj, kukuruz i pirinač. 

Recept za meksički začin

2 kašičice mlevene paprike (slatke ili ljute, po ukusu)
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica crnog luka u prahu
1 kašičica origana
1/2 kašičice čilija u prahu (ili više ako voliš ljuto)
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera

Sve pomešajte i čuvajte u staklenoj teglici.

Dodajte 2 šolje pilećeg bujona, posolite i dovedite do laganog ključanja. Pokrijte poklopcem i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta ili dok se pirinač ne skuva. 

Sklonite poklopac, pospite sirom, pa poklopite i ostavite da odstoji 5 minuta na isključenoj, ali toploj ringli dok se sir ne otopi.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Lazanje iz tiganja Izvor: Lazanje iz tiganja