Sastojci:
- 400 g čeri paradajza
- 3 zelene paprike
- 1 crni luk
- korijander
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- so
- sok od jednog limuna
Priprema:
Piko de galjo je osvežavajuća mešavina povrća koja se najbolje slaže uz hrskave tortilje, ali i piletinu sa roštilja. Obično se služi kao salata. Oživite i vi duh Meksika u vašoj kuhinji uz ovaj recept.
Čeri paradajz i zelenu papriku isecite na kockice. Očistite i sitno iseckajte luk. Prebacite u činiju. Dodajte korijander, tucanu papriku, so i sok od limuna i sve dobro izmešajte.
Bonus video
Hrskave krompir palačinke sa pečurkama kao prilogom
Zebra torta sa kremom od pomorandže i vanile - bez pečenja, a izgleda kao iz poslastičarnice
Riba iz tiganja u sosu od povrća za Petrovdanski post
Hrskavi uštipci od tikvica
Najbolji trileće sa pistaćima