Sastojci:
- 400 g čeri paradajza
- 3 zelene paprike
- 1 crni luk
- korijander
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- so
- sok od jednog limuna
Priprema:
Piko de galjo je osvežavajuća mešavina povrća koja se najbolje slaže uz hrskave tortilje, ali i piletinu sa roštilja. Obično se služi kao salata. Oživite i vi duh Meksika u vašoj kuhinji uz ovaj recept.
Čeri paradajz i zelenu papriku isecite na kockice. Očistite i sitno iseckajte luk. Prebacite u činiju. Dodajte korijander, tucanu papriku, so i sok od limuna i sve dobro izmešajte.
Bonus video
Čokoladni krem desert gotov očas posla
Od starog hleba napravite najbolje predjelo - rolnice punjene belim mesom i bešamel sosom!
Pečena škarpina u vinu za Svetog Trifuna
Princ salata sa belim mesom, jajima i krastavcima
Kako se pravi vinogradarska pogača za Svetog Trifuna