Sastojci:
- 400 g čeri paradajza
- 3 zelene paprike
- 1 crni luk
- korijander
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- so
- sok od jednog limuna
Priprema:
Piko de galjo je osvežavajuća mešavina povrća koja se najbolje slaže uz hrskave tortilje, ali i piletinu sa roštilja. Obično se služi kao salata. Oživite i vi duh Meksika u vašoj kuhinji uz ovaj recept.
Čeri paradajz i zelenu papriku isecite na kockice. Očistite i sitno iseckajte luk. Prebacite u činiju. Dodajte korijander, tucanu papriku, so i sok od limuna i sve dobro izmešajte.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Kolač bez šećera sa suvim voćem i čokoladom
Najbolji recept za krofne
Zapečeni pileći file sa sirom i paradajzom
Slane rafaelo kuglice sa piletinom i kikirikijem