Salamoreho je tradicionalna supa poreklom iz Andaluzije (jug Španije), a pravi se od paradajza, bajatog hleba, ulja i belog luka. Obično se služi sa kuvanim jajetom i seckanom pršutom. Španci su pozanti po neobično pripremljenim paradajz čorbama koje se obično ne kuvaju, a takve su i gaspaćo i salamoreho. ako volite da eksprimentišete sa hranom, preporučujemo da probate ovu paradajz čorbu, a ukus možete da joj obogatite i proprženim pinjolama.
Probajte i paradajz čorbu sa lisntatim testom.
- Sastojci:
- 8 paradajza
- 1 bajat hleb
- 1 šolja maslinovog ulja
- 2-3 čena belog luka
- 1 kašika sirćeta
- so
- 1 jaje
- pršuta
Priprema:
Zasecite paradajz u obliku krsta, pa ga kratko blanširajte u ključaloj vodi, oko minut. Nakon toga skinite kožicu i dobro ga izblendirajte. Zatim dodajte sredinu hleba i opet izblnedirajte. Ostavite da odstoji 5 minuta, pa sipajte sirće, beli luk i posolite, pa opet dobro izblendirajte. Postepeno u smesu sipajte ulje i nastavite da blendirate. Sipajte paradajz čorbu u tanjire, pa ukrasite seckanim kuvanim jajetom i pršutom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus