Čorbe su neizostavan deo porodičnog ručka i obično se služe pre glavnog jela. Zimski meseci su idealan period u godini da napravite neku od njih, a mi vam donosimo 3 recepta za različite čorbe.

Čorba od povrća sa pirinčem

Čorba od povrća sa pirinčem2117585567.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 2 kocke za supu razmućene u vodi
  • 1 šolja pirinča
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 1 crni luk
  • 1/2 šolje graška
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • So, biber, peršun

Priprema:

U šerpi zagrejte maslinovo ulje pa propržite crni luk. Dodajte seckanu šargarepu i krompir pa sve prodinstajte par minuta. Rastvorite kocke za supu u vodi i dodajte u šerpu. Napunite šerpu vodom i dodajte pirinač. Kuvajte 15-20 minuta dok pirinač ne bude skuvan i povrće omekša. Poslednjih 5 minuta kuvanja, dodajte grašak, so, biber i začine po ukusu.

Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom

supa sa karfiolom
Shutterstock 

Sastojci:

  • 1 manja glavica karfiola
  • 1 glavica crnog luka
  • 1,5 šargarepa
  • 1 pileća kocka za supu
  • 3 l tople vode
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 jaje
  • 3 kašike ulja
  • 1 veći krompir
  • so i začini po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili ovu čorbu, prvo ispržite sitno iseckan luk. Šargarepu iseckanu na kolutove dodajte luku, kao i karfiol istrgan na cvetove. Prelijte toplom vodom, a nakon toga ubacite krompir iseckan na kockice.

Čorbi dodajte kocku za supu. U posebnoj činiji izmešajte kiselu pavlaku sa jajetom. Nakon što se čorba skuva, lagano dodajte pavlaku koju ste umutili sa jajetom. Začinite i zasolite po želji.

Pileća bela čorba

pileća bela čorba.jpg
Stvar Ukusa 

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 500 g piletine
  • 450 g mešavine povrća za čorbu
  • maslinovo ulje
  • suvi začin, biber, peršun
  • 2 žumanceta
  • nekoliko kašika pavlake za kuvanje

Priprema:

Piletinu stavite da se kuva, pa kad je gotova iscepkajte je i začinite suvim začinom. Vodu u kojoj se kuvala sačuvajte. U velikoj šerpi propržite crni luk, dodajte smrznuto povrće i sve prodinstajte 10ak minuta. Zatim dodajte meso i nalijte vodom u kom se kuvalo. po potrebi dodajte još obične vode. Poklopite i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte biber i peršun. Umutite žumanca sa par kašika pavlake za kuvanje. Šerpu sklonite sa ringle pa sipajte žumanca. promešajte i vratite još kratko na riglu.

Bonus video

Instagram/corbatariflerii Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima