Sastojci:

  • 4 velika krompira
  • 250 g pilećeg filea
  • 250 g brokolija
  • 110 g pečuraka
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 3 čena belog luka
  • 2 jajeta
  • 70 g sira
  • 30 g putera
  • 2 lovorova lista
  • Biljno ulje
  • So, crni biber

Priprema:

Pečeni krompir punjen bogatim nadevom od piletine, povrća i sira pravo je jelo koje spaja jednostavne sastojke u neodoljiv ukus. Hrskava korica, kremasta unutrašnjost i miris začina čine ga savršenim za porodični ručak ili toplu večeru.

Savet:

Za dodatnu hrskavost, premažite krompir tankim slojem maslaca pre završnog pečenja.

Krompire operite, osušite i premažite uljem. Pecite u rerni na 200°C oko 45 minuta dok ne omekšaju.

U tiganju zagrejte puter i propržite sitno seckan luk, šargarepu i pečurke. Dodajte na kockice sečen pileći file i začinite solju i biberom. Brokoli blanširajte u ključaloj vodi sa lovorovim listom 3-4 minuta, zatim procedite i dodajte u fil.

Pečene krompire presecite na pola i izdubite sredinu. Izdubljeni deo krompira izgnječite i pomešajte sa pripremljenim filom, umućenim jajima i rendanim sirom. Napunite krompire pripremljenim nadevom, pospite još malo sira i pecite na 180°C još 15 minuta dok ne dobiju zlatnu koricu.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Trik da napravite pomfrit bolji nego iz Meka Izvor: Trik da napravite pomfrit bolji nego iz Meka