Sastojci:
- 4 velika krompira
- 250 g pilećeg filea
- 250 g brokolija
- 110 g pečuraka
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 3 čena belog luka
- 2 jajeta
- 70 g sira
- 30 g putera
- 2 lovorova lista
- Biljno ulje
- So, crni biber
Priprema:
Pečeni krompir punjen bogatim nadevom od piletine, povrća i sira pravo je jelo koje spaja jednostavne sastojke u neodoljiv ukus. Hrskava korica, kremasta unutrašnjost i miris začina čine ga savršenim za porodični ručak ili toplu večeru.
Krompire operite, osušite i premažite uljem. Pecite u rerni na 200°C oko 45 minuta dok ne omekšaju.
U tiganju zagrejte puter i propržite sitno seckan luk, šargarepu i pečurke. Dodajte na kockice sečen pileći file i začinite solju i biberom. Brokoli blanširajte u ključaloj vodi sa lovorovim listom 3-4 minuta, zatim procedite i dodajte u fil.
Pečene krompire presecite na pola i izdubite sredinu. Izdubljeni deo krompira izgnječite i pomešajte sa pripremljenim filom, umućenim jajima i rendanim sirom. Napunite krompire pripremljenim nadevom, pospite još malo sira i pecite na 180°C još 15 minuta dok ne dobiju zlatnu koricu.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.