Sastojci:
- so po ukusu
- 340 g špageta
- 60 ml ulja
- 1 velika tikvica, isečena na kriške
- 100 g brokolija iseckanog na cvetove
- 1/2 crvenog luka, isečenog na trakice
- 2 mala praziluka, iseckana
- 1 crvena paprika, iseckana
- 5 čenova belog luka, sitno iseckanog
- 240 g čeri paradajza
- 180 g pavlake za kuvanje
- 80 g smrznutog graška, odmrznutog
- 60 g sitno narendanog parmezana
- korica i sok od 1 malog limuna
- sveže mleveni crni biber
Recept za pastu primavera:
Kako biste napravili pastu, prvo skuvajte testeninu i ocedite je, ali odvojite 200 ml vode od kuvanja. U međuvremenu, u tiganju zagrejte ulje. Pržite tikvice, povremeno mešajući, dok ne omekšaju, 3 do 4 minuta. Začinijte solju pa dodajte cvetove brokolija i kuvajte, često mešajući, oko 4 minuta. Prebacite povrće na tanjir.
Smanjite toplotu na srednju. Dodajte luk i praziluk i pržite, povremeno mešajući, oko 5 minuta i začinite sa 1 kašičicom soli. Dodajte papriku i pržite. Mešajte i smanjite vatru, pržite još 3 do 4 minuta. Dodajte beli luk i pržite još 2 minuta.
Smanjite toplotu na nisku. Dodajte paradajz, pavlaku, grašak i rezervisanu vodu od testenine. Pržite, povremeno mešajući, dok paradajz ne omekša i ne počne da puca, 2 do 3 minuta. Dodajte špagete, odvojene tikvice i brokoli, parmezan i malo vode od testenine i kuvajte, mešajući da se sjedini. Umešajte limunovu koricu i sok i začinite biberom. Možda ćete želeti da napravite i pesto pasta salatu sa čeri paradajzom.
Pročitajte kako se pravi pasta sa savršenim pestom od peršuna
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.