Sastojci:

  • 250 g testenine
  • 100 g kuvanih leblebija
  • 10 komada čeri paradajza
  • šaka rukole
  • šaka orašastih plodova
  • šaka mlevenog parmezana
  • maslinovo ulje
  • so

Pogledajte video kako se priprema ova pasta: 

Instagram/fraifornelli Recept za brzinski kolač od ovsa i zrelih banana

Recept za sicilijansku pastu sa leblebijama i rukolom:

Kako biste napravili ovu pastu prvo u blender ubacite rukolu, parmezan, orašaste plodove i ulje, i blendirajte dok ne dobijete svetlo zeleni krem.

Testeninu potopite u dosta slane vode i kada se skuva ohladite je i pomešajte sa kremom. Zatim ubacite prethodno skuvane leblebije i paradajz isečen na pola. Ukoliko volite paste, možda ćete želeti da napravite i zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom.

Pročitajte i kako se pravi pasta sa humusom i šampinjonima

BONUS VIDEO

Instagram/dinner_at_hols  Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom

StvarUkusa