Sastojci:
- 250 g testenine
- 100 g kuvanih leblebija
- 10 komada čeri paradajza
- šaka rukole
- šaka orašastih plodova
- šaka mlevenog parmezana
- maslinovo ulje
- so
Pogledajte video kako se priprema ova pasta:
Recept za sicilijansku pastu sa leblebijama i rukolom:
Kako biste napravili ovu pastu prvo u blender ubacite rukolu, parmezan, orašaste plodove i ulje, i blendirajte dok ne dobijete svetlo zeleni krem.
Testeninu potopite u dosta slane vode i kada se skuva ohladite je i pomešajte sa kremom. Zatim ubacite prethodno skuvane leblebije i paradajz isečen na pola. Ukoliko volite paste, možda ćete želeti da napravite i zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom.
Pročitajte i kako se pravi pasta sa humusom i šampinjonima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda