Sastojci:

  • 4 l mleka
  • 120 ml običnog jogurta
Savet +

Za pravljenje bugarskog jogurta možete koristiti skoro svaku vrstu mleka, ali za najbolje rezultate preporučuje se upotreba punomasnog pasterizovanog mleka. Izbegavajte ultrapasterizovano mleko kada pravite jogurt.

Recept za bugarski jogurt:

Kako biste napravili bugarski jogurt, u velikom loncu na šporetu zagrejte mleko na 91-94 C. Ostavite da se ohladi na 43-46 C. Nakon toga lagano umutite jogurt u mleko.

Prebacite bugarski jogurt u staklene tegle i zatvorite poklopac. Umotajte tegle u debelo ćebe. Posle 6-8 sati jogurt treba da bude čvrst.

Testirajte tako što ćete ga lagano okretati da vidite da li zadržava svoj oblik. Prebacite tegle u frižider. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i jogurt od ovsa za post na vodi.

Pročitajte kako se pravi domaći jogurt

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Grčka torta od jogurta i kora Izvor: Grčka torta od jogurta i kora

StvarUkusa