Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 60 g brašna
  • 240 ml mleka
  • 3 kašike rastopljenog putera, podeljeno
  • 1/4 kašičice soli

Za fil:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 230 g šampinjona
  • 2 ljutike, seckane
  • 3 kašike kukuruznog škroba
  • 470 ml mleka, podeljeno
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • so i biber
  • 8 kriški kuvane šunke
  • 120 g narendanog kačkavalja
Zašto je korisno da jedete muskatni oraščić?

Muskatni oraščić je veliki izvor važnih minerala i vitamina. Sadrži folnu kiselinu, vitamin B6, vitamin A, vitamin C, magnezijum, kalcijum i gvožđe. Prepun je proteina i biljnih vlakana. Ima jaka antioksidativna i protivupalna svojstva.

Recept za pohovane palačinke sa sirom, šunkom i pečurkama:

Kako biste napravili ove palačinke, prvo u blenderu izblendirajte jaja, brašno, mleko, 2 kašike putera i so, dok smesa ne postane glatka. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Premažite ga sa malo preostalog putera. Za svaku palačinku, sipajte oko 60 g testa u sredinu tiganja, naginjući i vrteći da premažete dno. Pržite dok se ne stegne i ivica ne porumeni, oko 1 minut. Okrenite i nastavite sa prženjem 30 sekundi. Ponovite dok ne ispečete sve palačinke.

Nakon toga napravite fil tako što ćete u posebnom velikom tiganju da zagrejte ulje na jakoj vatri. Dodajte pečurke i ljutiku, pa pržite povremeno mešajući, dok pečurke ne postanu zlatno smeđe, oko 8 minuta. U međuvremenu, u maloj posudi pomešajte kukuruzni skrob i 120 ml mleka. U šerpi zagrejte preostalo mleko na laganoj vatri; dodajte mešavinu kukuruznog skroba i kuvajte, neprestano mešajući, dok se sos ne zgusne, oko 5 minuta. Dodajte muskatni oraščić i začinite solju i biberom. Kombinujte dve trećine sosa sa mešavinom pečuraka, dobro promešajte. Odložite preostali sos.

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Stavite palačinke na radnu površinu. Rasporedite oko 60 g fila od pečuraka duž centra svake palačinke, a odozgo stavite 1 krišku šunke. Presavijte suprotne strane svake palačinke prema filu i dobro umotajte. Rasporedite stranu sa šavom nadole u ​​jednom sloju u posudu za pečenje. Prelijte preostalim sosom i pospite sirom. Pecite dok sir ne porumeni, oko 10 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i mekane američke palačinke od griza.

Pročitajte i kako da napravite i posne palačinke od heljdinog brašna

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za palačinke od krompira Izvor: Recept za palačinke od krompira

StvarUkusa