Sastojci:
- 2 jajeta
- 60 g brašna
- 240 ml mleka
- 3 kašike rastopljenog putera, podeljeno
- 1/4 kašičice soli
Za fil:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 230 g šampinjona
- 2 ljutike, seckane
- 3 kašike kukuruznog škroba
- 470 ml mleka, podeljeno
- prstohvat muskatnog oraščića
- so i biber
- 8 kriški kuvane šunke
- 120 g narendanog kačkavalja
Recept za pohovane palačinke sa sirom, šunkom i pečurkama:
Kako biste napravili ove palačinke, prvo u blenderu izblendirajte jaja, brašno, mleko, 2 kašike putera i so, dok smesa ne postane glatka. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Premažite ga sa malo preostalog putera. Za svaku palačinku, sipajte oko 60 g testa u sredinu tiganja, naginjući i vrteći da premažete dno. Pržite dok se ne stegne i ivica ne porumeni, oko 1 minut. Okrenite i nastavite sa prženjem 30 sekundi. Ponovite dok ne ispečete sve palačinke.
Nakon toga napravite fil tako što ćete u posebnom velikom tiganju da zagrejte ulje na jakoj vatri. Dodajte pečurke i ljutiku, pa pržite povremeno mešajući, dok pečurke ne postanu zlatno smeđe, oko 8 minuta. U međuvremenu, u maloj posudi pomešajte kukuruzni skrob i 120 ml mleka. U šerpi zagrejte preostalo mleko na laganoj vatri; dodajte mešavinu kukuruznog skroba i kuvajte, neprestano mešajući, dok se sos ne zgusne, oko 5 minuta. Dodajte muskatni oraščić i začinite solju i biberom. Kombinujte dve trećine sosa sa mešavinom pečuraka, dobro promešajte. Odložite preostali sos.
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Stavite palačinke na radnu površinu. Rasporedite oko 60 g fila od pečuraka duž centra svake palačinke, a odozgo stavite 1 krišku šunke. Presavijte suprotne strane svake palačinke prema filu i dobro umotajte. Rasporedite stranu sa šavom nadole u jednom sloju u posudu za pečenje. Prelijte preostalim sosom i pospite sirom. Pecite dok sir ne porumeni, oko 10 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i mekane američke palačinke od griza.
Pročitajte i kako da napravite i posne palačinke od heljdinog brašna
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.