Sastojci:
- 190 g ovsene kaše
- 1 litar vode
- sok od 1/2 limuna
- 1 do 2 kašičice jabukovog sirćeta
Recept za posni jogurt od ovsa:
Kako biste napravili posni jogurt, sipajte ovas u činiju pa prelijte vodom i ostavite da odstoji jedan sat. Nakon toga prebacite smesu u blender i blendirajte dok ne postane glatko.
Prebacite smesu u kesu sa sitnim rupicama i procedite. Mleko od ovsa koje ste dobili sipajte u šerpu i kuvajte na srednjoj vatri, neprestano mešajući. Dobićete gustu smesu. Prebacite je u činiju i dodajte sok od pola limuna i jednu do dve kašičice jabukovog sirćeta. Dobro promešajte i stavite u frižider da se ohladi. Možda ćete želeti da isprobate i 3 savršena recepta za posni jogurt.
Pročitajte i kako se pravi kako se pravi domaći jogurt
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
3 načina da očistite rešetke od rerne brzo i bez napora
Jednostavni keksići sa aromom limete
Osvežavajući mini čizkejk sa limunom
Zapečeni fileti pastrmke za post na ulju