Sastojci:

  • 190 g ovsene kaše
  • 1 litar vode
  • sok od 1/2 limuna
  • 1 do 2 kašičice jabukovog sirćeta
Zašto je korisno da jedemo ovas?

Ovas je jedna od najzdravijih žitarica celog zrna. Ne sadrži gluten i značajan je izvor antioksidanasa, vitamina i minerala. Sadrži vlakna i vrlo je pogodan za probavni trakt. Sadrži esencijalne hranljive materije i proteine.

Recept za posni jogurt od ovsa:

Kako biste napravili posni jogurt, sipajte ovas u činiju pa prelijte vodom i ostavite da odstoji jedan sat. Nakon toga prebacite smesu u blender i blendirajte dok ne postane glatko.

Prebacite smesu u kesu sa sitnim rupicama i procedite. Mleko od ovsa koje ste dobili sipajte u šerpu i kuvajte na srednjoj vatri, neprestano mešajući. Dobićete gustu smesu. Prebacite je u činiju i dodajte sok od pola limuna i jednu do dve kašičice jabukovog sirćeta. Dobro promešajte i stavite u frižider da se ohladi. Možda ćete želeti da isprobate i 3 savršena recepta za posni jogurt.

Pročitajte i kako se pravi kako se pravi domaći jogurt

BONUS VIDEO

Voda u jogurtu Izvor: Voda u jogurtu

StvarUkusa