Sastojci:
- 200 g kelja
- 100 g oraha
- 180 g testenine
- 1 kriška hleba
- 150 ml biljnog mleka
- 2 kašike svežeg peršuna
- 1 čen belog luka
Recept za pastu sa keljom i sosom od oraha:
Kako biste napravili pastu sa keljom, prvo očistite kelj i isecite na kriške. Zagrejte tiganj, dodajte orahe i pržite ih na srednjoj vatri 2-3 minuta. Isključite vatru i ostavite na stranu. Prokuvajte u velikoj šerpi vodu i blanširajtekelj 1 minut, a zatim ga pomoću šupljikave kašike prebacite u cediljku i ostavite sa strane.
Dodajte testeninu u vrelu vodu i kuvajte 8-10 minuta. U međuvremenu, stavite pržene orahe, hleb, biljno mleko, peršun i beli luk u blender i blendirajte dok ne dobijete gustu konzistenciju sosa. Dobro začinite solju i crnim biberom.
Još jednom zagrejte tiganj i dodajte kelj. Malo ga propržite 3-4 minuta, a zatim isključite vatru. Kada se testenina skuva, ocedite je i vratite u šerpu. Dodajte sos od oraha i promešajte da se sjedini. Na kraju dodajte kelj i promešajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posnu pastu sa paradajzom i lukom.
Pročitajte kako se pravi najbolja posna bolonjeze pasta sa crvenim sočivom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
3 načina da očistite rešetke od rerne brzo i bez napora
Najsočniji čokoladni kolač bez jaja
Posne pljeskavice od pečenog crnog pasulja po receptu Džejmija Olivera
Medeno srce za post na ulju