Sastojci:
- 700 g čeri paradajza grožđa, presečenog na pola
- 280 g testenine
- maslinovo ulje
- 40 g ljutike, naseckane
- 8 velikih čenova belog luka, vrlo sitno naseckanih
- po 1 prstohvat morske soli i crnog bibera
- 3-4 kašike brašna
- 200 ml biljnog mleka
- 2-3 kašike nutritivnog kvasca kvasca
Recept za posnu pastu sa paradajzom i lukom:
Za ovu pastuprvo zagrejte rernu na 200 C i stavite paradajz u malo maslinovog ulja i morske soli. Stavite isečenu stranu nagore na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta dok pripremate ostatak posude. Zatim ostavite na stranu.
Skuvajte testeninu i ostavite sa strane. U međuvremenu pripremite sos. U veliki tiganj na niskoj vatri dodajte 1 kašiku maslinovog ulja, beli luk i ljutiku. Dodajte prstohvat soli i crnog bibera i često mešajte, kuvajte 3-4 minuta dok ne omekšaju i ne zamirišu.
Umešajte brašno i mešajte žicom. Kada se sjedini, polako umutite malo po malo biljnog mleka, kako se ne bi stvorile grudvice. Zatim dodajte nutritivni kvasac, još jedan prstohvat soli i crnog bibera i pustite da provri.
Nastavite da kuvate još 4-5 minuta da se zgusne. Zatim dodajte testeninu i pečeni paradajz i promešajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najbolju posnu bolonjeze pastu sa crvenim sočivom.
Pročitajte kako se pravi originalna italijanska pesto pasta
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda