Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 mali luk, sitno iseckan
  • 150 g pečuraka, prepolovljenih
  • 150 g taljatela
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 200 g pavlake za kuvanje
  • 15 g parmezana
  • 150 g spanaća

Recept za pastu sa spanaćem i šampinjonima:

Za ovu pastu prvo zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite luk i pečurke 10 minuta, ili dok ne omekšaju i malo porumene. U međuvremenu, skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju.

Dodajte beli luk u tiganj sa pečurkama i pržite još 2 minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje i parmezan, promešajte da se sjedine, a zatim ubacite naseckani spanać. Dobro promešajte i ostavite na stranu.

Sklonite testeninu sa vatre i ocedite, odvojite 25 ml vode. Ubacite testeninu u kremasti sos od pečuraka, stavite na vatru i pržite na laganoj vatri dok spanać ne usahne, oko 5 minuta. Sipajte dovoljno vode da biste dobili željenu gustinu. Možda ćete želeti da napravite i zapečenu pastu sa karfiolom i sirom.

Pročitajte kako da napravite i hladnu pasta salatu sa povrćem

BONUS VIDEO

Pikantna pasta sa piletinom :intstagram/meg.ofitness

StvarUkusa